Referat

BAIK - Lycksele IF 2-0

Stabil seger mot Lycksele med 2-0 efter två mål av Filip Daunfeldt.
Eriks syn på matchen;
Vi såg tidigt i matchen att Lycksele kommit till Bergsvallen för att göra det svårt för oss och få matchen dit de ville. Det lyckas ganska bra i framförallt första halvlek. Vi blir lite frustrerade stundtals men överlag försöker vi ändå behålla fokus och påverka det vi kan.

Matchen fortgår på ungefär samma sätt i 90 minuter. Många frisparkar, spelare som ligger kvar efter avblåsning och det tar lång tid vid döda bollar etc. Matchen innehåller många dueller och tuffa närkamper där vi står upp bra.

Vi är bollförande i princip hela matchen och när Lycksele försöker bygga upp sina anfall fastnar de antingen i vår press eller får spela chansbollar i pressade lägen som vi enkelt samlar upp. Vi skapar 2-3 bra lägen att ta ledningen i första och har en hel del fasta situationer där vi tyvärr inte är nog tuffa och heta.

Vi fortsätter trumma på i 2:a halvlek och när Lycksele tidigt får en kille utvisad sjunker de ännu lägre. Till slut kommer utdelningen på en fint anfall där Leo får bollen rättvänd och hittar djupledslöpande Gälman som serverar en helt fristående Daunfeldt på bortre stolpen. Daunfeldt gör även 2-0 på friläge där Leo smart släpper bollen i offside läge som ställer Lyckseles backlinje.

Ruggigt nöjd med 3 pinnar mot en svår och ovan motståndare. Försvarsspelet fortsatt klockrent där Lyckseles skickliga forwards endast får ett par halvlägen. Offensivt helt okej, trots att det är svårt att få flyt i spelet när det blir så ryckigt som idag.